Inxi

Inxi er et fantastisk kommandolinje-systeminformationsskript som findes til de fleste Linux-distributioner. Det kan bruges til at vise brugerens systemkonfiguration og hardwareinformation.

Den viser nyttige oplysninger om systemhardware (harddisk, lydkort, grafikkort, netværkskort, CPU, RAM osv.) Sammen med systemoplysninger om drivere, Xorg, skrivebordsmiljø, kerne, GCC-version (er), processer, oppetid, hukommelse og en lang række andre nyttige oplysninger.

Før du begynder at bruge det, skal du have installeret Inxi og derefter køre kommandoen inxi --recommends i en terminal, for at kontrollere alle afhængigheder plus anbefalinger og hvilken pakke (er) du skal installere for at tilføje understøttelse til en given funktion.

$ inxi --recommends

Klik her for at se output

 

For at vise fuldstændig Inxi output, skal der bruges -F flag

$ inxi -F

Klik her for at se output

 

Find alle Linux arkiv informationer: Du kan se dine distro-arkiver med -r flag.

$ inxi -r

 

Systemovervågning med inxi

Muligheder som der er til rådighed, og som bruges til at overvåge Linux-systemprocesser, oppetid, hukommelse osv. Vist herunder. Opsummeret systeminformation i forhold til det samlede antal processer, oppetid og hukommelsesforbrug.

$ inxi -I

 

Overvågningsprocesser af CPU og hukommelsesbrug.

$ inxi -t c

 

Hukommelsesbrug.

$ inxi -t m

 

CPU og hukommelsesbrug: Du kan bruge cm nummer (nummer kan være 1-20) for at angive et andet tal end 5 som er standard med kommandoen $ inxi -t cm,(nedenfor har jeg valgt 8 som er det antal af CPU som er på min computer,) der forbruger af CPU og hukommelse.

$ inxi -t cm8

 

CPU temperatur og blæserhastighed: Du kan holde styr på hardwareinstalleret - konfigureret sensor ved hjælp af -s flaget.

$ inxi -s

 

Find CPU og CPU hastighed information: Du kan få vist komplette CPU-oplysninger, herunder CPU-clock-hastighed og CPU-maxhastighed (hvis tilgængelig) med -C flaget.

$ inxi -C

 

Find harddisk partition detaljer: Denne kommando giver dig mulighed for at se en komplet liste over harddiskpartioner i forhold til størrelse, brugt og ledig plads, filsystem samt filsystemtype på hver partition med -p flaget.

$ inxi -p

 

Find harddisk information: For at se fuld harddiskinformation, (størrelse, id, model) kan du bruge -D flaget.

$ inxi -D

 

Vis kerneversion og distribution info: Kommandoen viser programprofiloplysninger (værtsnavn, kerneinfo, skrivebordsmiljø og disto) ved hjælp af -S flaget.

$ inxi -S

 

Vis systeminformation: Når der køres uden noget flag, er output fra Inxi, system-CPU, kerne, oppetid, hukommelsesstørrelse, harddiskstørrelse, antal processer, BASH version og inxi-version.

$ inxi

 

Vis computer information: For at få output om computer (system, produkt id, version, Mobo, model, BIOS osv.) Kan du bruge -M flaget. Skal køres som root for at få alle oplysninger med.

$ inxi -M

Klik her for at se output

 

Grafikort information: For at få vist grafikkort info (korttype, display server, opløsning, GLX renderer og GLX version) skal du bruge -G flaget.

$ inxi -G

 

Vis lyd - lydkortoplysninger: For at få information om system lyd - lydkort skal du bruge -A flaget.

$ inxi -A

 

Netværkskort Oplysninger: For at vise netværkskort info skal du gøre brug af -N flaget.

$ inxi -N

 

Kommandoen -Nni, viser dig avancerede netværkskortoplysninger, herunder interface, hastighed, mac-id, tilstand, IP'er osv.

$ inxi -Nni

 

Mere hjælp: For at få en komplet liste over detaljerede muligheder. Indtast følgende i en terminal.

$ man inxi

Du kan se den nyeste og fulde version af man inxi Her. Du kan også prøve med $ inxi -h

 

Alle eksempler er uført i, PCLinuxOS.