Sådan tager du et eller flere screenshots af din BIOS-UEFI

I dag har bundkortproducenter gjort deres BIOS mere raffinerede og nemme at bruge. Det er nu muligt at tage et screenshot i BIOS/UEFI, hvis dit bundkort er relativt moderne med nyere chipsæt. Alt du skal have er et USB-flashdrev, som skal formateres i FAT32 filsystem.

Det er meget nemt at tage et skærmbillede inde i BIOS-UEFI.

Genstart din computer for at komme ind i BIOS. Du kan normalt få adgang til BIOS ved at trykke enten på "F2" eller "DELETE" på tastaturet, når du ser prompten. Ellers kan du se det når maskinen booter op, hvilken tast du skal trykke på.

Sørg for, at dit USB-flashdrev registreres af BIOS_UEFI.

Gå til hvor, du vil tage et skærmbillede. Tryk på knappen "F12" eller "Print Screen" på tastaturet. Hvis skærmbilledet er taget med succes, skal der straks vises en bekræftelsesmeddelelse.

Skærmbilledet bliver derefter gemt i dit USB-drev som en .BMP billedfil.

Bemærk, at denne metode muligvis ikke understøttes i BIOS med, en ældre generation af bundkort. Mit bundkort er på den gamle computer fra 2013, og det kunne sagtens lade sig gøre. Her er et par screenshots fra min UEFI.

 

 

Det er altid en god ide at tage screenshots inden man laver ændringer i BIOS-UEFI så man altid kan vende tilbage til de gamle indstillinger.